T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Çanakkale Şehitleri Ortaokulu

TARİHÇE

    Okulumuz, 12951 m² alan üzerine  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Oğuzlar Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamak amacıyla 2015 yılında 28 derslikli bodrum-zemin kat -1.-2.-3.-4. kat olmak üzere 6 katlı bina  ve bahçesinde 1 kapalı spor salonu olarak yaptırılmıştır.

    Okulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Etimesgut ve Sincan bölgesinden öğrenci alarak yaklaşık 739 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır.

    Okulumuzda 28 derslik, 2 Özel Eğitim Sınıfı, 4 (2 şube sabah 2 şube öğlen) Okul Öncesi sınıfı, 1 adet  Z kütüphane, 1 yemekhane, 1 kantin, 1 adet Fen ve Teknoloji Laboratuarı, 1 adet Bilişim Teknolojileri sınıfı  1 Teknoloji Tasarım sınıfı ,2 adet mescid mevcuttur. Ayrıca Çok Amaçlı Salon bulunmaktadır. Okulumuz geniş bir bahçeye sahiptir. Bahçemizde 1adet Kapalı spor salonu  birer tane voleybol ,basketbol, ve futbol sahası vardır.

   Okulumuz akademik ve sosyal yönden her geçen yıl büyük bir gelişim sağlamaktadır. Okulda düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin öğrencinin okul yaşantısına olumlu katkısını bilen okulumuz, öğrencilere yönelik etkinliklere önem vermektedir. Her yıl eğitim-öğretim yılı sonunda Bahar Şenlikleri  düzenlenmeyi planlamaktayız. Okulumuzda  yetiştirme kursları , proje hazırlama, masa tenisi, futbol, voleybol, jimnastik çalışmaları  gibi etkinliklerimiz devam etmektedir. Öğrencilerimiz kendini doğru ifade edebilen, disiplin olayları açısından fazla sorun çıkartmayan, devamsızlık oranları düşük bir kitledir.

 

            Okulumuzda 3 idareci 2 memur ve 63 öğretmen görev yapmaktadır. Normal öğretim yapan okulumuzda sınıf mevcutları ortalama 22-28 kişidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.07.2015 - Güncelleme: 24.04.2024 21:45 - Görüntülenme: 3518
  Beğen | 2  kişi beğendi